1. BlowBlog

Kotisivut yritykselle lähes ilmaiseksi - vain 2,70/kk!

3.9.2010

Asiakkaamme lähetti meille tällä viikolla vastaaottamansa linkin, jossa mainostettiin Supertarjousta: Omat kotisivut ja niiden ylläpito vain 2.70€ kuukaudessa! Aika halpaa juttua, totesi asiakas ja nakkasi mailin roskapostiin.

Tartutko sinä koukkuun? Supertarjouksen yrityksen kotisivuista löydät tästä.

Mitä muutamalla dollarilla irtoaa?

Kotisivukonetyyppiset valmisratkaisut toki erottuvat markkinoilta huomattavan edullisella hinnallaan, mutta kyse on lähinnä alustan tarjoamisesta. Perustyökalut, joiden avulla käyttäjä luo ja hallitsee sivustonsa kotikutoisesti. Uskottava ja toimiva verkkosivusto vaati yleensä muutakin, kun sisällön syötön valmispohjan päälle. Yrityksen kotisivut on tästä syystä järkevä jättää ammattilaisen harteille.

Valmis julkaisualusta halvan webbihotellin hinnalla tarjoaa toisaalta monelle edullisen tavan julkaista materiaalia internetissä, varsinkin kun kyse ei ole liiketoiminnasta. Silti varsinaista web-tuotantoa ei yksikään toimija pysty näin pienellä kustannuksella tarjoamaan. Luotettavuutta arvostavalle hinta ei tarjoa vielä edes sitä webbihotellia (kustannus kotimaisella palvelimella 50-300€ /vuosi).

Hinta hämärtyy

Lähes ilmaisia yrityksen kotisivuratkaisuja tarjoavat bulkkipalvelut ovat mukava ja tarpeellinen lisä markkinoilla, mutta niiden myyntiargumentit saattavat vaikeuttaa realistista hintavertailua. Mainosteksteissä saattaa vilahtaa mainintoja:

 • Ammattigraafikon suunnittelema ulkoasu
 • Hallitse itse sivustoasi selaimella
 • Helposti laajennettavissa
 • Hakukoneoptimoitu

Kun hinta on vain sadasosan siitä, mitä siskonkaima pyytää, on selvää että jopa harrastelijan rakentama räätälöity sivusto tuntuu kalliilta. Puhumattakaan ammattilaisen kustannuksista.

Ammattilaisten kustannuksista puheenollen:
Meiltä räätälöidyt kotisivut alkaen 850€ alle kolmen tonnin! Ota yhteyttä »

Seuraavassa artikelissamme kerromme tarkemmin mistä kotisivujen hinta koostuu ja mitä milläkin kustannuksella on odotettavissa.

Kommentit

 • Blowback 9 vuotta sitten 33

  Moi Asko ja kiitos palautteestasi! Meillä on käynyt omien sivujen kanssa klassinen suutarin lapsilla ei ole kenkiä efekti ja päivittämistä ei ole tehty lainkaan jo kahteen vuoteen – eikä myöskään julkaistu uusia artikkeleita. Kiire on huono tekosyy, mutta sanotaan nyt näin, että kun kauppa käy solkenaan muutenkin, omat sivut ovat jääneet vähemmälle huomiolle.

  Meillä on nyt kuitenkin pitkään ja hartaasti taustalla rakenneltu oman sivuston uudistus edennyt jo vihdoin tuotantovaiheeseen ja koitamme puskea sen julki mahdollisimman pian. Samalla julkaisemme tuon puuttuvan artikkelin. Kuten myös uusia duuneja. Niitäkin on keritty jokunen vääntämään sitten 2010.

  Iloksemme voimme siis luvata, että turhaan et ole kahta vuotta odottanut – ja mitäs sitä sanottiinkaan, että hyvää kannattaa...

 • Asko Hylpiö 9 vuotta sitten 33

  Artikkeli oli ihan kiinnostava aloitus, mutta missä se seuraava artikkeli jossa kerrotaan hinnan koostumisesta?

  T: nimimerkki "odotinko turhaan kaksi vuotta"